Photo, photo challenge

Weekly Photo Challenge: Pure

201606-201

When I visit European countries, I’m always looking forward to finding new table waters. You may have a question why I’m interested in just a glass of water. It is just a bottle of natural water and common in Europe, isn’t it? Is it difficult to buy pure bottled water in Japan? No. You can easily find many kinds of natural waters in any supermarket and tap water is completely safe. What I want to find is hard water, having high mineral content. One of my favorites is BADOIT which is popular in France. It is slightly sweet with taste of magnesium and calcium, especially good for intensely flavored dishes.

ヨーロッパを訪ねる際にいつも楽しみなのはレストランでたのむ水である。単なるコップ一杯の水が何故楽しみなのかと訝る向きもあるかもしれないが、楽しみにしているのは、いわゆる硬水だ。フランスのどこでもお目にかかるバドワ(日本で買うと現地の何倍もの値段だが)が特に好みで、ミネラルの苦味と甘みが味の濃い料理によく似合う。

201606-202

It’s a good season to have a lunch under the fresh and undiluted green air, isn’t it.
外で新鮮な空気を感じながらランチするには良い季節である。

In response to the weekly photo challengePure by The Daily Post.

Advertisements

5 thoughts on “Weekly Photo Challenge: Pure”

  1. 一口に「水」と言っても本当に色々ありますね。
    欧州の硬水は、こちらの赤身の多い硬いお肉をコトコト煮込んで、柔らかくするのにはちょうど良い水質なのだそうです。それを聞いたとき、その土地の風土や食生活に「水」があっているんだなと改めて思いました。

    1. 料理を作る水も、食事する水も、食器や手を洗う水も、その土地の水があって成立っている形があるように思います。その土地の水を使い、例えばその土地の石鹸を使うのも文化の一部なのでしょう。
      ヨーロッパは東西南北で水質もずいぶん変わりますよね。仕事で何度か訪ねている北西部は、案外日本に近い軟水寄りの水と言う印象です。

コメントを残す (Leave a comment)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s